Pri rekonštrukcii domu našiel bombu. Zrážka dvoch kamiónov v Humennom

19.08.2009 Celý región

Na policajnú linku 158 oznámil včera dopoludnia 54 ročný muž, že v pivnici neobývaného domu na Námestí Majstra Pavla v Levoči našiel delostreleckú bombu.
Bombu o dĺžke 1,2m našiel pri rekonštrukcii pivničných priestorov domu. Miesto nálezu zabezpečili levočskí policajti až do príchodu pyrotechnika. Ten zistil, že sa jedná o cvičnú leteckú betónovú bombu, nefunkčnú, ktorú zaistil a odviezol na ďalšie skúmanie.

Zrážka dvoch kamiónov v Humennom:
Včerajšia zrážka dvoch slovenských kamiónov v Humennom si vyžiadala život jedného z vodičov.
K nehode došlo v čase okolo 7:35 h na križovatke ulíc Družstevná – Mierová. 57 ročný vodič z Jarovníc, okr. Sabinov viedol nákladného auto Mercedes Benz po Družstevnej ulici smerom od obce Brekov do Humenného. S vozidlom odbočoval vľavo na Mierovu ulicu, pričom nedal prednosť v jazde po hlavnej ceste oproti jazdiacemu vozidlu Liaz, ktoré viedol 43 ročný Humenčan a došlo k zrážke. Pri dopravnej nehode vodič Mercedesu utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič druhého auta utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Jeho 30 ročný spolujazdec utrpel ľahšie zranenia. Obom vodičom bola odobratá krv na zistenie alkoholu. Hmotná škoda je vyčíslená na 24 000. -€.
Humenský policajný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví.
V súvislosti s dokumentovaním dopravnej nehody bola uzavretá cesta 1/74 v čase od 08.00 hod. do 09.00 hod. a počas prečerpávania benzínu z cisterny havarovaného vozidla Mercedes v čase od 12.30 hod. do 13.30 hod.
 

Vyberte región